Volg DELS ook op:

    Home Bestuur DELS-leden Nieuwsbrief Links Zonnepanelen
        Login Leden Nieuws Agenda Activiteiten

Nieuws:
Op deze pagina leest u allerlei nieuwsberichten met interessante informatie, waar u als ondernemer uw voordeel mee kunt doen. Klik hier voor het nieuws-archief.

Verslag Algemene Ledenvergadering 2015 in de Speeltuin MET FOTO's (19-03-2015)
Op de DELS-website een verslag van de Algemene Ledenvergadering 2015 in de Speeltuin in Dieren met mooie foto's van Theis-Jan Goudswaard. Klik hier voor meer informatie.

Verslag Nieuwjaarsreceptie 2015 in de Harmonie MET FOTO's (19-03-2015)
Op de DELS-website een verslag van de Nieuwjaarsreceptie 2015 in de Harmonie in Laag Soeren met mooie foto's van Theis-Jan Goudswaard. Klik hier voor meer informatie.

Treinen tussen Arnhem en Zutphen (11 t/m 12 april) (16-03-2015)
Busvervoer op het traject tussen Arnhem en Zutphen. Plan uw reis vooraf via www.ns.nl/reisplanner.
Door de aanleg van een traverse in Dieren verandert de verkeerssituatie in Dieren. Daarvoor zijn ook aanpassingen nodig aan de overweg Harderwijkerweg. Spoorwegbeheerder ProRail maakt in opdracht van de Provincie de overweg geschikt voor een dubbel fietspad aan de stationszijde. Om de overweg te kunnen verbreden zijn er aanpassingen nodig in de veiligheidssystemen voor treinen en overwegen. Dit heeft gevolgen voor het hele baanvak Dieren-Zutphen.

Klik hier voor meer informatie.

Harderwijkerweg afgesloten werk Traverse Dieren N348/N786 (16-03-2015)
Tussen 23 maart en 18 mei is de Harderwijkerweg van het spoor tot en met de Prinses Beatrixlaan in zijn geheel afgesloten voor verkeer. Het gemotoriseerde verkeer wordt (met uitzondering van het bestemmingsverkeer) omgeleid via de Kanaalweg om het dorp in en uit te rijden. Fietsers - waaronder veel scholieren van ’t Rhedens - kunnen gebruik maken van de Wilhelminaweg om de Burgemeester de Bruinstraat over te steken. Die route is ook voor voetgangers aan te bevelen.
Klik hier voor meer informatie.

De winkelwethouder met GROOTHEIDSWAANZIN (12-03-2015)
In een stad hier niet zover vandaan, woonde eens een boze wethouder die ontevreden was met zijn leven. ’s-Nachts hield het onbehagen hem uit zijn slaap. Dan lag hij te woelen in bed en mijmerde over een bestaan als machtig stadhouder met roem en aanzien. Het volk zou aan zijn lippen hangen en voor hem buigen.
Op een dag in het vroege voorjaar klopte een koopman aan op de statige deuren van het raadhuis. De koopman vroeg of hij binnen mocht komen. Hij geurde naar eau de toilette, status en succes. ‘Ik ga uw leven veranderen,’ beloofde de koopman. Ondertussen wees hij op een grote rol papier dat hij op het bureau van de wethouder uitspreidde. ‘U bent de eerste die ik het vertel. Ik wil een outletcenter bouwen in deze gemeente, het grootste winkelwalhalla van het land. Ongeëvenaard in zijn omvang en allure. Een magneet voor mensen uit de verre omstreek.’
Klik hier voor meer informatie.

Rheden zoekt besparing op zorg na tekort 1,5 miljoen. (27-02-2015)
De gemeente Rheden probeert de verwachte financiële tekorten op haar nieuwe sociale taken (zorg voor zieken en ouderen, jeugdzorg, werk en inkomen) op te lossen door op die taken te bezuinigen.
Pas als dat niet lukt, bestaat er bij de meeste politieke partijen bereidheid om te zoeken naar bezuinigingen op andere beleidsterreinen.
Klik hier voor meer informatie.

Evangelisten bouwen kerk in Dieren. (27-02-2015)
Evangelische Gemeente Dieren (EGD) gaat bouwen op een stuk grond aan de Dr. de Visserstraat.
Dat terrein ligt op steenworp afstand van het huidige onderkomen in een bedrijfspand in Spankeren, waar EGD weg moet.
De geloofsgemeenschap zat daar, aan de andere kant van het kanaal, sinds 2008 met een vrijstelling.
Klik hier voor meer informatie.

Deel politiebureaus in Arnhem en omstreken gaat dicht (27-02-2015)
De politiebureaus in Dieren en Renkum gaan zeker dicht, het bureau in Velp en de post in de Arnhemse wijk Klarendal misschien.
Dat blijkt uit een lijst die minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft vrijgegeven.
Klik hier voor meer informatie.

Fredericusschool duurzaam met zonnepanelen en led-lampen (27-02-2015)
VELP - De Fredericusschool krijgt als eerste basisschool in Velp zonnepanelen. Ook worden alle lampen vervangen door led-verlichting.
De school noemt zich daarom 'de eerste duurzame basisschool van Velp'.
In het voorjaar komen 104 zonnepanelen op het dak. De panelen en de nieuwe verlichting samen zorgen voor een energiebesparing van 24.000 kilo CO2. Slim Opgewekt plaatst de zonnepanelen.
Klik hier voor meer informatie.

Belofte: botenkade Dieren is in juli écht klaar (27-02-2015)
DIEREN - De ingebruikname van de nieuwe kade in Dieren gaat er in juli echt van komen. Dat belooft Rhedens wethouder Nicole Olland.
Kade voor rondvaartboten in Dieren wordt hoger. Vanwege de kans op hoogwater moet de geplande kade voor rondvaartboten aan de IJssel bij Dieren 70 centimeter hoger worden dan eerst gedacht.
De vergunningenprocedure loopt inmiddels. De kade moet komen ter hoogte van horecagelegenheid Villa Veertien, voorbij de veerstoep Dieren - Olburgen.
Klik hier voor meer informatie.

Bouw parkeergarage Dieren dreigt uitgesteld te worden (19-02-2015)
DIEREN - De bouw van de parkeergarage bij station Dieren dreigt uitgesteld te worden omdat de familie Veldhof weigert hun woning aan de Noorder Parallelweg aan de gemeente te verkopen. In het meest extreme geval komt de garage er pas in 2018, na afsluiting van het Traverse-project.
Klik hier voor meer informatie.

Nijmegen krijgt fietsvierdaagse; Rheden bijna zonder. (02-02-2015)
NIJMEGEN - In 2016 komt er weer een Fietsvierdaagse in Nijmegen. Het evenement hield in 2008 op te bestaan nadat de bezoekersaantallen stevig terugliepen.
Acht jaar later probeert stichting Ox het evenement nieuw leven in te blazen. 'Op het hoogtepunt waren er 8000 deelnemers en het heeft 35 jaar bestaan. Er is dus een goede naam', aldus organisator Tim van Os. Aantallen van 8000 deelnemers lijken nu wat utopisch; de nieuwe organisatie legt de lat dan ook wat lager. 'We hopen op 2000 deelnemers en willen ons ook richten op een jonge generatie'.
Klik hier voor meer informatie.

Rhedense fietsvierdaagse vreest in 2016 te moeten stoppen (02-02-2015)
DIEREN - De Rhedense fietsvierdaagse maakt bekend dat er waarschijnlijk hooguit nog 2 edities volgen. De jubileumeditie van 2016 zal de laatste zijn, vreest voorzitter Bas Geerdink. "Het 4e lustrum hopen we nog te vieren."
De vierdaagse kampt met teruglopende aantallen deelnemers en afhakende sponsors. In 2011 werd al eens een jaar overgeslagen vanwege geldgebrek. Daarna werd het evenement nieuw leven in geblazen. Ook werd gesneden in de kosten.
Klik hier voor meer informatie.

Bronsvoort Blaak Architecten ontwerpt de restauratie en nieuwbouw van De Koninklijke Gazelle (30-01-2015)
Bronsvoort Blaak Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de restauratie en nieuwbouw van de fabriek van de Koninklijke Gazelle N.V. in Dieren. Bekijk EDITIE 3 op de website en luister naar de verhalen van de architecten Anton Bronsvoort en Henk-Geert Blaak over hun visie op de fabriek van de toekomst en de uitgangspunten van het ontwerp. In het najaar van 2015 zal de fabriek feestelijk worden geopend. Tot die tijd zijn de ontwikkelingen van de bouw en restauratie te volgen op de website, zie hier het overzicht van alle foto's en video's http://www.bronsvoortblaak.nl/projecten/koninklijke-gazelle/
Klik hier voor meer informatie.

Verzoek voor sponsoring van Gaike Gerritsen. (29-01-2015)
Wij doen een verzoek voor sponsoring van Gaike Gerritsen zoon van Ans Sterne (kapsalon), Gaike is werkzaam bij Guus Morriën Lasvast in Spankeren. Gaike kreeg februari 2009 een bedrijfsongeval bij Guus en hield daarbij een hoge dwarslaesie over. Hij is nog steeds 3 dagen per week aan het werk bij Guus via Presikhaaf. Hij woont sinds 2010 zelfstandig en is nu bezig om een nieuwe uitdaging in zijn leven aan te gaan. Hij is aan het ontdekken wat zijn grenzen zijn, afgelopen zomer is hij begonnen met zeilen. Maar deze herfst is hij begonnen met handbiken en traint nu 3 keer in de week met lotgenoten in en rond Nijmegen. Hij gaat met zijn team naar Oostenrijk op 18 juni en zal daar zijn grenzen verleggen in een hand bike battle. Dit houd in dat een buddy en begeleiding van sportarts verpleegkundige en hotel geld kosten. HET TEAM ZOEKT HIERVOOR SPONSORS DUS BIJ DEZE.....
gaike@icloud.com kapsalonanssterne@hotmail.com
Voor een filmpje met meer uitleg:
Klik hier voor meer informatie.

INretail achter ‘brandbrief’ ondernemers in Lelystad. (27-01-2015)
Een aantal winkelketens zegt het centrum van Lelystad te willen verlaten als de gemeente niet snel in actie komt om het winkelgebied te verbeteren. Dat het menens is blijkt uit een brandbrief van de ondernemersvereniging aan de gemeenteraad. Een aantal grootwinkelbedrijven zou zelfs al het huurcontract willen opzeggen. INretail adviseur Sietske van der Linden is specialist op locatiebeleid. Hoe kijkt zij hier tegenaan?
Klik hier voor meer informatie.

Fiscale aftrek voor nieuwe duurzame technieken. (21-01-2015)
ABCOUDE - De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft een nieuwe Energielijst gepubliceerd. Voor ondernemers is dit hét baken voor allerlei duurzame technieken die in aanmerking komen voor belastingaftrek via de Energie Investeringsaftrek (EIA). Nieuw dit jaar is de aftrek voor energiezuinige koeling in je serverruimte. De eisen voor aftrek van zonnepanelen op je bedrijfspand zijn aangescherpt.
• Maximaal 15.000 euro aftrek per serverruimte tot 10 m2
• Aftrek zonnepanelen alleen boven de 25 kW
• Wanneer kom je in aanmerking voor EIA?
Klik hier voor meer informatie.