Volg DELS ook op:

    Home Bestuur DELS-leden Nieuwsbrief Links Zonnepanelen
        Login Leden Nieuws Agenda Activiteiten

Nieuws:
Op deze pagina leest u allerlei nieuwsberichten met interessante informatie, waar u als ondernemer uw voordeel mee kunt doen. Klik hier voor het nieuws-archief.

DELSleden actief om Gaike en Jefke Gerritsen te helpen. (17-04-2015)
Woensdag 15 april was er een speciale sponsoractie voor de zonen van DELS lid Ans Sterne, Gaike en Jefke Gerritsen. Gaike gaat met zijn handbike de Alpen in en heeft daarvoor de hulp van zijn broer Jefke nodig. “Met hellingen van 14 % moet je met je handbike niet stil komen te staan, want dan rol je zo weer achteruit", vertelde moeder Ans woensdag. "Het doet beide jongens goed om aan deze Battle deel te nemen."
DELS lid Annemeik Hellings van Aker uitvaarten, doneerde haar lange haar voor de stichting Kika. Iedereen die kwam kijken kon na de donatie voor Gaike en Jefke geknipt worden door het team van Ans. Schoonheidssalon IJsselzicht, van DELS lid Geralda Wolters bood een antirimpelbehandeling of schoonheidsadvies aan. Het was een gezellig drukke bedoening die bijna 200 Euro opbracht.
Zaterdag de 18e april gaan de teams die meedoen oefenen op de Posbank. Komt u helpen aanmoedigen rond 13.00 uur bij Posbankpaviljoen?
Vrijdag 24 april Charity VrijMiddagBorrel in het AGAhuis in Ellecom.
Wilt u ook doneren voor Gaike en Jefke? Dat kan natuurlijk door geld over te maken naar het speciaal geopende rekeningnummer, zie http://www.weldwarsnietlazy.nl maar het kan ook met daden.
DELS lid Jan Willem Eikenaar sponsort een reisverzekering voor de jongens en hun team, Arno Klavers ontwerpt en tekent de carport, Theis Jan Goudswaard van Brandom Strategisch ontwerp ontwierp het drukwerk, Riks van Dijk van Het AGAhuis sponsorde de website, en oud DELS lid Koen Welling van Multisponsor drukte de flyers en posters en de zijpanelen van een aanhanger die als blikvanger staat. Kortom er gebeurt van alles.
En vindt u het leuk om aanwezig te zijn bij de vrijmiddagborrel de 24 ste april in Het AGAhuis van 17 tot 19 uur en daar ter plekke te doneren dan bent u van harte welkom. Schoonheidssalon IJsselzicht is weer aanwezig met de antirimpelmachine, Gluk Food Art maakt wat lekkers, zo ook Mick Stomp van Het AGAhuis en Jefke Gerritsen is chefkok en opgeleid door chefkok Erik van Veluwen.
Hij zal oesters serveren en lekkere hapjes met asperges. Bijdrage minimaal 17 Euro voor Gaike en Jefke.
Heeft u nog een leuk item voor de veiling? Graag!!!! Meld het via de DELS secretaris: mick.stomp@dels.nl
En als u gezellig komt op de 24ste is het wel fijn te weten dát u komt en wie u meeneemt.
Klik hier voor meer informatie.

Verslag DELS-avond met Chess Queens in Theothorne MET FOTO's (16-04-2015)
Op de DELS-website een verslag van de DELS-bijeenkomst op 26 maart met de Chess Queens in Theothorne in Dieren met mooie foto's van Theis-Jan Goudswaard. Klik hier voor meer informatie.

Wel dwars niet lazy. (10-04-2015)
Een aantal DELS leden is druk bezig om de zonen van DELS lid Ans Sterne (kapsalon Ans Sterne) te steunen om hun droom te verwezenlijken. Ze gaan deelnemen aan de Handbike Battle in de Alpen. En dat gaat niet vanzelf…Daarom willen we er graag bij helpen.
Via de website http://www.weldwarsnietlazy.nl en via de facebooksite wel dwars niet lazy is te lezen dat we geld bij elkaar willen krijgen voor een carport naast het huis van Dierenaar Gaike Gerritsen om droog en gemakkelijker vanuit zijn rolstoel in zijn hanbike te komen. Donaties zijn ook welkom voor de speciaal op maat gemaakte fiets, voor reserveonderdelen, voor de reis naar Oostenrijk waar de tocht van 21 km met een hoogteverschil van 900 m in de Alpen afgelegd zal worden tussen de verschillende teams van revalidatiecentra.
Klik hier voor meer informatie.

Toeristisch Platform ziet niks in onderzoek van gemeente Rheden (31-03-2015)
DE STEEG - Rheden wil dat een 30.000 euro kostend onderzoek in kaart gaat brengen hoe de gemeente aantrekkelijker kan worden voor toeristen. Voorzitter Peter Oversteegen van Toeristisch Platform Zuid-Oost Veluwezoom – waarbij 82 ondernemers zijn aangesloten – ziet niets in het plan.
Klik hier voor meer informatie.

Verslag Algemene Ledenvergadering 2015 in de Speeltuin MET FOTO's (19-03-2015)
Op de DELS-website een verslag van de Algemene Ledenvergadering 2015 in de Speeltuin in Dieren met mooie foto's van Theis-Jan Goudswaard. Klik hier voor meer informatie.

Verslag Nieuwjaarsreceptie 2015 in de Harmonie MET FOTO's (19-03-2015)
Op de DELS-website een verslag van de Nieuwjaarsreceptie 2015 in de Harmonie in Laag Soeren met mooie foto's van Theis-Jan Goudswaard. Klik hier voor meer informatie.

Harderwijkerweg afgesloten werk Traverse Dieren N348/N786 (16-03-2015)
Tussen 23 maart en 18 mei is de Harderwijkerweg van het spoor tot en met de Prinses Beatrixlaan in zijn geheel afgesloten voor verkeer. Het gemotoriseerde verkeer wordt (met uitzondering van het bestemmingsverkeer) omgeleid via de Kanaalweg om het dorp in en uit te rijden. Fietsers - waaronder veel scholieren van ’t Rhedens - kunnen gebruik maken van de Wilhelminaweg om de Burgemeester de Bruinstraat over te steken. Die route is ook voor voetgangers aan te bevelen.
Klik hier voor meer informatie.

Rheden zoekt besparing op zorg na tekort 1,5 miljoen. (27-02-2015)
De gemeente Rheden probeert de verwachte financiële tekorten op haar nieuwe sociale taken (zorg voor zieken en ouderen, jeugdzorg, werk en inkomen) op te lossen door op die taken te bezuinigen.
Pas als dat niet lukt, bestaat er bij de meeste politieke partijen bereidheid om te zoeken naar bezuinigingen op andere beleidsterreinen.
Klik hier voor meer informatie.

Evangelisten bouwen kerk in Dieren. (27-02-2015)
Evangelische Gemeente Dieren (EGD) gaat bouwen op een stuk grond aan de Dr. de Visserstraat.
Dat terrein ligt op steenworp afstand van het huidige onderkomen in een bedrijfspand in Spankeren, waar EGD weg moet.
De geloofsgemeenschap zat daar, aan de andere kant van het kanaal, sinds 2008 met een vrijstelling.
Klik hier voor meer informatie.

Deel politiebureaus in Arnhem en omstreken gaat dicht (27-02-2015)
De politiebureaus in Dieren en Renkum gaan zeker dicht, het bureau in Velp en de post in de Arnhemse wijk Klarendal misschien.
Dat blijkt uit een lijst die minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft vrijgegeven.
Klik hier voor meer informatie.

Fredericusschool duurzaam met zonnepanelen en led-lampen (27-02-2015)
VELP - De Fredericusschool krijgt als eerste basisschool in Velp zonnepanelen. Ook worden alle lampen vervangen door led-verlichting.
De school noemt zich daarom 'de eerste duurzame basisschool van Velp'.
In het voorjaar komen 104 zonnepanelen op het dak. De panelen en de nieuwe verlichting samen zorgen voor een energiebesparing van 24.000 kilo CO2. Slim Opgewekt plaatst de zonnepanelen.
Klik hier voor meer informatie.

Belofte: botenkade Dieren is in juli écht klaar (27-02-2015)
DIEREN - De ingebruikname van de nieuwe kade in Dieren gaat er in juli echt van komen. Dat belooft Rhedens wethouder Nicole Olland.
Kade voor rondvaartboten in Dieren wordt hoger. Vanwege de kans op hoogwater moet de geplande kade voor rondvaartboten aan de IJssel bij Dieren 70 centimeter hoger worden dan eerst gedacht.
De vergunningenprocedure loopt inmiddels. De kade moet komen ter hoogte van horecagelegenheid Villa Veertien, voorbij de veerstoep Dieren - Olburgen.
Klik hier voor meer informatie.

Nijmegen krijgt fietsvierdaagse; Rheden bijna zonder. (02-02-2015)
NIJMEGEN - In 2016 komt er weer een Fietsvierdaagse in Nijmegen. Het evenement hield in 2008 op te bestaan nadat de bezoekersaantallen stevig terugliepen.
Acht jaar later probeert stichting Ox het evenement nieuw leven in te blazen. 'Op het hoogtepunt waren er 8000 deelnemers en het heeft 35 jaar bestaan. Er is dus een goede naam', aldus organisator Tim van Os. Aantallen van 8000 deelnemers lijken nu wat utopisch; de nieuwe organisatie legt de lat dan ook wat lager. 'We hopen op 2000 deelnemers en willen ons ook richten op een jonge generatie'.
Klik hier voor meer informatie.

Rhedense fietsvierdaagse vreest in 2016 te moeten stoppen (02-02-2015)
DIEREN - De Rhedense fietsvierdaagse maakt bekend dat er waarschijnlijk hooguit nog 2 edities volgen. De jubileumeditie van 2016 zal de laatste zijn, vreest voorzitter Bas Geerdink. "Het 4e lustrum hopen we nog te vieren."
De vierdaagse kampt met teruglopende aantallen deelnemers en afhakende sponsors. In 2011 werd al eens een jaar overgeslagen vanwege geldgebrek. Daarna werd het evenement nieuw leven in geblazen. Ook werd gesneden in de kosten.
Klik hier voor meer informatie.

Bronsvoort Blaak Architecten ontwerpt de restauratie en nieuwbouw van De Koninklijke Gazelle (30-01-2015)
Bronsvoort Blaak Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de restauratie en nieuwbouw van de fabriek van de Koninklijke Gazelle N.V. in Dieren. Bekijk EDITIE 3 op de website en luister naar de verhalen van de architecten Anton Bronsvoort en Henk-Geert Blaak over hun visie op de fabriek van de toekomst en de uitgangspunten van het ontwerp. In het najaar van 2015 zal de fabriek feestelijk worden geopend. Tot die tijd zijn de ontwikkelingen van de bouw en restauratie te volgen op de website, zie hier het overzicht van alle foto's en video's http://www.bronsvoortblaak.nl/projecten/koninklijke-gazelle/
Klik hier voor meer informatie.

Verzoek voor sponsoring van Gaike Gerritsen. (29-01-2015)
Wij doen een verzoek voor sponsoring van Gaike Gerritsen zoon van Ans Sterne (kapsalon), Gaike is werkzaam bij Guus Morriën Lasvast in Spankeren. Gaike kreeg februari 2009 een bedrijfsongeval bij Guus en hield daarbij een hoge dwarslaesie over. Hij is nog steeds 3 dagen per week aan het werk bij Guus via Presikhaaf. Hij woont sinds 2010 zelfstandig en is nu bezig om een nieuwe uitdaging in zijn leven aan te gaan. Hij is aan het ontdekken wat zijn grenzen zijn, afgelopen zomer is hij begonnen met zeilen. Maar deze herfst is hij begonnen met handbiken en traint nu 3 keer in de week met lotgenoten in en rond Nijmegen. Hij gaat met zijn team naar Oostenrijk op 18 juni en zal daar zijn grenzen verleggen in een hand bike battle. Dit houd in dat een buddy en begeleiding van sportarts verpleegkundige en hotel geld kosten. HET TEAM ZOEKT HIERVOOR SPONSORS DUS BIJ DEZE.....
gaike@icloud.com kapsalonanssterne@hotmail.com
Voor een filmpje met meer uitleg:
Klik hier voor meer informatie.