Volg DELS ook op:

    Home Bestuur DELS-leden Nieuwsbrief Links Zonnepanelen
        Login Leden Nieuws Agenda Activiteiten

Nieuws:
Op deze pagina leest u allerlei nieuwsberichten met interessante informatie, waar u als ondernemer uw voordeel mee kunt doen. Klik hier voor het nieuws-archief.

Wel Dwars Niet Lazy leverde topprestatie in Tirol (19-06-2015)
Donderdag 18 juni was de grote dag voor Gaike en Jefke Gerritsen uit Dieren. Als “Wel Dwars Niet Lazy” waren zij onderdeel van het team van de MaartensMasters dat met ligfietsen deelnam aan de Handbike Battle en in Kaunertal de Oostenrijkse Alpen inging.
Een afstand van 20 km en een hoogteverschil van 1000 meter zijn al een opgave op een gewone fiets, laat staan als je alleen maar armkracht kunt gebruiken.

Dankzij het geld dat werd ingezameld voor “Wel Dwars Niet Lazy” konden hun moeder en zus met haar kinderen naar Oostenrijk reizen om aan te moedigen en Gaike en Jefke binnen te halen. De mensen die zich hadden ingespannen voor “Wel Dwars Niet Lazy” kregen vanuit Oostenrijk een hartverwarmend mailtje.

“Wat een geweldige dag was dit! Gaike en Jefke hebben een top prestatie geleverd. Samen vormden ze een geweldig team.
Ze gingen met strakke en serieuze gezichten van start. Want na het rijden van de route per bus van de week was het hele team behoorlijk onder de indruk en moesten ze allen even goed slikken. Maar bij de start voelde je de teamspirit en adrenaline van alle bikers. Prachtig. Vlak voor ze van start gingen zijn wij alvast vooruit gereden naar de finish. Ondertussen een spoor met aanmoedigende teksten van krijt op straat achter gelaten voor de jongens. Tijdens de rit werden wij hier ook wel stil van. Wat een hellingen, pittige route! Bij de finish werden de laatste voorbereidingen getroffen door de organisatie en supporters van alle deelnemers. Vlaggen, spandoeken, teksten op de weg. Mooi terras en opzwepende feest muziek. Na1 uur en 45 min kwamen er bikers binnen. Na 2en een half uur kwamen Gaike en Jefke in zicht na de laatste bocht. We hadden nog niet verwacht dat hij al zou finishen. Dit was boven verwachting snel. Wat mooi was dat moment. Met zijn allen mee gerend en juichend de finish door! Kippenvel! Zijn tijd was 2 uur en 42 min. Voor zijn klasse echt een top prestatie en dan ook nog maar sinds november in training. Na de finish een enorme ontlading. Wat zijn we trots op de jongens! Wat een feest aan de finish. Alle handbikers werden groots binnen gehaald en mooi hoe ieder met elkaar meeleeft.
Deze ervaring is echt onbeschrijfelijk. We zijn enorm dankbaar dat we hier bij hebben kunnen zijn. Fantastisch mooi!
Groetjes uit Oostenrijk, Lobke en de rest van de familie”

Donaties voor “Wel Dwars Niet Lazy” zijn nog steeds welkom. Want dit succes ruikt natuurlijk naar meer. Volgend jaar weer?? Ook moet de carport die het op-en afstappen voor Gaike moet vergemakkelijken nog steeds gerealiseerd worden. NL56SNSB8805524999 t.n.v. J. Gerritsen en A. Stomp. Voor meer informatie en foto’s verwijzen we graag naar de website weldwarsnietlazy.nl en naar de Facebooksite. Klik hier voor meer informatie.