Volg DELS ook op:

    Home Bestuur DELS-leden Nieuwsbrief Links Zonnepanelen
        Login Leden Nieuws Agenda Activiteiten

Nieuws:
Op deze pagina leest u allerlei nieuwsberichten met interessante informatie, waar u als ondernemer uw voordeel mee kunt doen. Klik hier voor het nieuws-archief.

Zelf duurzame energie opwekken wordt makkelijker (19-11-2014)
Het wordt makkelijker voor coöperaties die in de buurt zelf energie opwekken doordat de Tweede Kamer vanavond instemde met amendement van GroenLinks op het belastingplan. Tweede Kamerlid Jesse Klaver spreekt van een belangrijke stap voor zonne-energie. Buurtbewoners die zelf geen geschikt dak hebben kunnen samen met anderen in zonnepanelen investeren, maar de regeling om dit te stimuleren werkte tot op heden niet goed. Ook samenwerken om andere vormen van energie op te wekken wordt door het amendement van Klaver makkelijker.
Dankzij de motie van GroenLinks die vanavond werd aangenomen krijgen coöperaties een investeringsgarantie van 15 jaar. Veel mensen die samen energie opwekken, ontvangen een korting op hun energiebelasting. Uit vrees voor snel veranderende regelgeving wordt er echter minimaal gebruik gemaakt van de regeling. Dankzij het amendement dat GroenLinks Kamerlid Jesse Klaver indiende op het belastingplan zijn energie coöperaties nu verzekerd van minimaal 15 jaar belastingkorting. Met deze termijn is het goed mogelijk om de startinvestering terug te verdienen.
Klaver: “Dit is fantastisch nieuws, een belangrijke stap voor zonne-energie. Door deze wijziging kan het beter uit om over te stappen op duurzame energie. Dit kan een enorme boost geven aan zonnestroom.”
Het amendement van GroenLinks werd gesteund door CDA, ChristenUnie, SGP, VVD, Van Vliet, Klein, D66, PvdA, SP en 50plus. Klik hier voor meer informatie.

Wild- en wijnavond bij Herberg de Luchte (14-11-2014)
Op donderdag 11 december organiseert ondernemersvereniging DELS samen met Herberg de Luchte van Tanja en Edwin Bos een “wild- en wijnavond” als einde-jaarsdiner. We laten ons graag verassen!
Vanaf 18.30 uur worden wij buiten bij vuurkorven door Veluwse Jachthoornblazers welkom geheten en ontvangen met een muzikale noot en neut. De hoornblazers zullen ons de symbolen voor de wildsoorten uitleggen. Partners van DELS-leden zijn van harte welkom tegen betaling van een bedrag van €40,- per persoon.
Klik hier voor meer informatie.

Green Deal Tilburg: zonnepanelen op bedrijfsdaken Fuji Film (06-11-2014)
Het bedrijf Fujifilm in Tilburg stelt haar daken beschikbaar voor zonnepanelen. Inwoners van de gemeente Tilburg kunnen daarin investeren. De producent van o.a. fotopapier en offsetplaten, heeft daarvoor een Green Deal gesloten met de gemeente Tilburg.
De gemeente wil zonne-energie stimuleren en inwoners (zonder eigen dak) de kans bieden om het dicht in de buurt op te wekken.

Klik hier voor meer informatie.

Ode aan Gelderland (muziekwedstrijd) (06-11-2014)
Van Zwarte Cross tot Appelpop, van Fortarock tot Dreamfields, Gelderland zit vol muziek. Met die muziek willen wij Gelderland als onze provincie op de kaart zetten. Voor de rest van Nederland, maar vooral voor onszelf als Gelderlanders. We dagen daarom alle Gelderse bands, singer-songwriters, koren, rappers, etc uit om Gelderland te vatten in een "Ode aan Gelderland". http://www.twitter.com/netwerkGLD; #OdeaanGLD

Klik hier voor meer informatie.

De Luchte (06-11-2014)
Op 11 december bij de Luchte beginnen we om 18.30 uur! En we eindigen om 22.00 uur.

Winterse wonderwereld in leegstaand bedrijfspand Velp, De Beemd. (18-09-2014)
VELP - Als het aan Karin Fikse en Martijn Wieleman ligt dan wordt het oude gebouw van Ford Wensink op bedrijventerrein De Beemd in Velp binnenkort omgetoverd tot een winterse wonderwereld. Met als hoogtepunt een ijsbaan van 600 vierkante meter.
Aan het project, dat de naam 'Winter Wonder World @velperbroek' draagt, worden naast de ijsbaan ook activiteiten gekoppeld als kerst- en nieuwjaarsborrels en een kerstfair.
Klik hier voor meer informatie.

DELS avonden datums noteren. (06-11-2014)
Om vast te noteren:
Donderdag 11 december diner van 18:30 uur tot 22.00 uur in restaurant De Luchte.
Nadere gegevens volgen nog. Klik hier voor meer informatie.