Volg DELS ook op:

    Home Bestuur DELS-leden Nieuwsbrief Links Zonnepanelen
        Login Leden Nieuws Agenda Activiteiten

Nieuws:
Op deze pagina leest u allerlei nieuwsberichten met interessante informatie, waar u als ondernemer uw voordeel mee kunt doen. Klik hier voor het nieuws-archief.

DELS organiseert een bijzonder interessante ondernemersavond met gastspreker Jaap Bressers. (04-04-2014)
Donderdag 15 mei is er een gastspreker Jaap Bressers in de theaterzaal van De Spelerij 19:30 uur ontvangst met koffie en thee.
Jaap Bressers bekijkt het leven vanaf een ander niveau…
Hij was een superdruk baasje; had verschillende bijbanen naast zijn studie. Tijdens een werkvakantie in Portugal, waar hij als barman werkte, heeft hij de pech op een zandbank te duiken en breekt zijn nek…
Klik hier voor meer informatie.

Meldt u aan voor het bezoek bij de vrijwillige brandweer in Dieren op donderdag 17 april (03-04-2014)
Op bezoek bij de vrijwillige brandweer in Dieren. Op donderdag 17 april zijn we vanaf half acht welkom bij de brandweer Dieren. We boffen want deze avond is het ook oefenavond voor een aantal vrijwilligers dat actief is bij de Dierense Vrijwillige Brandweer. Dat betekent dat er daadwerkelijk een uitruk plaats vindt en wij zijn daar bij!!
Klik hier voor meer informatie.

Visie toekomst Rheden vrij voor inspraak. (29-03-2014)
Mijn dorp van morgen. Onder die noemer werkt de gemeente Rheden aan plannen voor elk van de 7 dorpen, waarin staat welke ruimtelijke keuzes worden gemaakt voor de toekomst en welke kant het op moet met een dorp richting het jaar 2030. Voor het dorp Rheden is de gemeente nu klaar met plannen maken.
Klik hier voor meer informatie.

Zakelijke rijder happy met elektrische auto. (28-03-2014)
Zakelijke rijders zijn blij met hun elektrische auto. Het beperkte bereik zonder op te laden is gewoon wennen, zeggen ze. Zakelijke rijders geven elektrisch vervoer zelfs een 8! Dit blijkt uit onderzoek van RVO.nl naar ervaringen van 208 zakelijke rijders met elektrisch vervoer.
Klik hier voor meer informatie.

Voortgang coalitievorming Rheden. (28-03-2014)
Op 22 en 23 maart heeft D66 een eerste verkenning uitgevoerd.
Deze verkenning heeft duidelijk gemaakt dat de voorkeur uitgaat naar een brede coalitie. Gezien de uitdagingen waar de gemeente voor staat hechten alle partijen aan de kwaliteit en stabiliteit van het nieuw te vormen college. Alle partijen vinden dat het coalitieakkoord ruimte moet bieden aan initiatieven vanuit de samenleving.
Klik hier voor meer informatie.

Het water komt Bruna Dieren tot de lippen. (11-03-2014)
DIEREN - Boekhandel Bruna in Dieren is in nood. Dat mag blijken uit een open brief die de directie onder meer bij De Gelderlander heeft bezorgd. In de brief, die ook in de winkel wordt opgehangen, wordt gezinspeeld op het verdwijnen van de boekwinkel. Dierenaren en anderen worden opgeroepen de boekwinkel aan het Callunaplein vaker te bezoeken. De crisis wordt als de grootste boosdoener genoemd. En de directie is er niet gerust op dat die ten einde loopt.
Klik hier voor meer informatie.

Sloop van 11 huizen Dieren begonnen. (06-03-2014)
DIEREN - De sloop van 10 woningen aan de Noorder Parallelweg en 1 aan de Harderwijkerweg (villa Tingeling) in Dieren is begonnen. Buurtbewoners werden rond 7.00 uur maandagchtend gewekt door het geluid van vallende dakpannen. Oordeel Raad van State houdt sloop huizen Dieren niet tegen. Het verwijderen van de pannen gaat vooraf aan het échte sloopwerk. De sloopkogel en ander grof geschut werden nog niet ingezet om de huizen af te breken.
Klik hier voor meer informatie.

Mogelijkheid tot Tekenen petitie aan 1e Kamer voor een oplossing goederenspoor Oost NL (06-03-2014)
De overheid werkt momenteel aan een plan voor een goederenverbinding vanaf Elst op de Betuwelijn over bestaand spoor via Oost NL naar grensovergang Oldenzaal Bentheim (PHS-GON). Als dit plan door gaat, betekent dat een enorme toename van soms wel meer dan 30 extra goederentreinen per dag. Het besluit wordt voor 1 juni 2014 genomen. RONA wil dat de overheid dit besluitvormingsproces heroverweegt en af ziet van de intensivering van het gebruik van het bestaand spoor door Oost Nederland. Om dit kracht bij te zetten zal RONA begin maart de petitie overhandigen aan de voorzitter van de Eerste Kamer Commissie Infrastructuur Milieu en Ruimtelijke Ordening. Het RONA bestuur.
Klik hier voor meer informatie.