Volg DELS ook op:

    Home Bestuur DELS-leden Nieuwsbrief Links Zonnepanelen
        Login Leden Nieuws Agenda Activiteiten

Nieuws:
Op deze pagina leest u allerlei nieuwsberichten met interessante informatie, waar u als ondernemer uw voordeel mee kunt doen. Klik hier voor het nieuws-archief.

Voorlopig geen parkeergarage bij station Dieren (30-07-2015)
De bouw van een parkeergarage bij het station in Dieren is vertraagd. Bewoners van een huis, dat gesloopt moet worden voor de parkeergarage, gaan in beroep tegen onteigening van hun pand. De gemeente moet daar op wachten.
De bewoners gaan in cassatie bij de Hoge Raad tegen het vonnis van de rechtbank. Die oordeelde dat de gemeente hun pand mocht onteigenen. De gemeente moet het beroep afwachten en mag dus nog niet beginnen met de bouw van de parkeergarage. Met de bouw zou dit najaar worden begonnen.
Wethouder Nicole Olland betreurt de gang van zaken. De gemeente kondigt aan dat er mogelijk een tijdelijke parkeergelegenheid wordt ingericht als de procedure lang gaat duren.
Klik hier voor meer informatie.

IJsselbrug bij Doesburg gaat 'maar' 6 weken dicht (16-07-2015)
Het bedrijf CT deBoer uit Nieuwegein gaat het groot onderhoud aan de IJsselbrug in Doesburg doen. Het bedrijf zegt de brug slechts 6 weken te moeten afsluiten, terwijl Rijkswaterstaat op 12 weken had gerekend.
De brug gaat in oktober voor een periode dicht. De 'poort naar de Achterhoek' krijgt een nieuw wegdek, het wegdek van de fietspaden wordt vervangen en de brug wordt geschilderd. Klik hier voor meer informatie.

Nieuwe veerkade voor rondvaartboot in Dieren (16-07-2015)
De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij viert haar 40-jarig bestaan. Het jubileum is dinsdag gevierd met de ingebruikname van een nieuwe veerkade in Dieren voor de rondvaartboot. Klik hier voor meer informatie.

Gunning en start groot onderhoud IJsselbrug Doesburg (08-07-2015)
Rijkswaterstaat heeft het groot onderhoud aan de IJsselbrug bij Doesburg definitief gegund aan Civiele Technieken De Boer BV. Het werk is opgedeeld in zes fases en duurt van augustus 2015 tot medio 2016. Tijdens het groot onderhoud worden onder andere de betondekken vervangen en de staalconstructie versterkt en geschilderd. De brug is in de periode november-december 2015 maximaal 6 weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer om het betondek van de hoofdrijbaan te vervangen.
Tijdens de afsluiting kan auto- vracht- en landbouwverkeer geen gebruik maken van de brug. Voor hen wordt een omleidingsroute ingesteld. Hulpdiensten en OV kunnen tijdens de afsluiting van de hoofdrijbaan over het verbrede en versterkte fietspad aan de noordzijde rijden, terwijl fietsers en voetgangers dan in twee richtingen gebruik kunnen maken van het fietspad aan de zuidzijde.
Versmalde rijstroken
Naast de periode van afsluiting moeten weggebruikers van augustus tot en met december 2015 rekening houden met versmalde rijstroken en in het voorjaar van 2016 met enkele weekendafsluitingen. Gebruikers van het fietspad moeten tot en met het voorjaar van 2016 rekening houden met beperkte beschikbaarheid van de fietspaden. Tijdens een aantal fases worden fietsers in twee richtingen over het fietspad aan één zijde geleid. Hiervoor wordt aan de Dierense zijde een oversteekplaats ingericht met stoplichten. Aan de Doesburgse zijde worden fietsers via de bestaande onderdoorgang geleid.
Informatieavond
Op 14 juli is er een informatieavond over het groot onderhoud in de Gasthuiskerk Doesburg van 19.30-21.30 uur, met om 20.00 uur een presentatie waarin de aannemer zijn werkwijze toelicht.
Samenwerking
Rijkswaterstaat en de provincie Gelderland werken samen aan het groot onderhoud van de IJsselbrug Doesburg. Rijkswaterstaat doet dit vanuit zijn rol als brugeigenaar en de provincie Gelderland vanuit haar verantwoordelijkheid als wegbeheerder van de N317.
Meer informatie?
U kunt bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10:00 uur tot 18:30 uur.
Klik hier voor meer informatie.