Volg DELS ook op:

    Home Bestuur DELS-leden Nieuwsbrief Links Zonnepanelen
        Login Leden Nieuws Agenda Activiteiten

Nieuws:
Op deze pagina leest u allerlei nieuwsberichten met interessante informatie, waar u als ondernemer uw voordeel mee kunt doen. Klik hier voor het nieuws-archief.

Belangrijk: veranderingen in het arbeidsrecht! (12-12-2014)
INretail heeft met het oog op alle veranderingen die per 1 januari 2015 en 1 juli 2015 plaatsvinden in het arbeidsrecht op grond van de wet Werk en Zekerheid, alle modelarbeidsovereenkomsten aangepast. Al onze modellen hebben een uitgebreide toelichting.
Wij adviseren u om de toelichting aandachtig door te nemen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u uiteraard contact opnemen met de adviseurs Ondernemersservice.
Graag willen we u nog wijzen op de volgende belangrijke zaken:
Voor contracten met een looptijd van 6 maanden en langer die beŽindigd worden op of na 1 februari 2015, bent u verplicht om een aanzegtermijn in acht te nemen van ťťn maand;
In contracten met een looptijd van 6 maanden of korter mag u vanaf 1 januari 2015 geen proeftijd meer opnemen;
Per 1 juli 2015 heeft een medewerker met een dienstverband van 24 maanden of langer bij het beŽindigen van het dienstverband recht op een transitievergoeding;
Gezien bovengenoemde zaken adviseren wij u een eerste contract van 7 maanden aan te bieden en daarna 2 arbeidsovereenkomsten met een duur van 8 maanden.
Klik hier voor meer informatie.

Inloopavond stationsomgeving Dieren. Herinrichting stationsomgeving Dieren mag door. (09-12-2014)
Op maandag 15 december 2014 organiseren provincie en gemeente samen een inloopbijeenkomst voor bewoners en belangstellenden.
Tijd en locatie:
De bijeenkomst vindt plaats in vergadercentrum Theothorne aan het Callunaplein 77 in Dieren. Tussen 19.30 en 22.00 uur staan adviseurs klaar om -aan de hand van tekeningen en beelden- tekst en uitleg te geven bij de verschillende deelonderwerpen van het project Traverse Dieren. Ook de toekomstige uitvoering komt aan bod.

De Raad van State heeft alle beroepen tegen het bestemmingsplan Dieren-Midden locatie Stationsgebied ongegrond verklaard. Dit betekent dat de gemeente door kan met de herinrichting van het stationsgebied, waaronder de parkeervoorziening.
Wethouder Nicole Olland: ďDeze uitspraak is een belangrijke mijlpaal voor de ontsluiting van het dorp Dieren.

Klik hier voor meer informatie.

Green Deal Tilburg: zonnepanelen op bedrijfsdaken Fuji Film (06-11-2014)
Het bedrijf Fujifilm in Tilburg stelt haar daken beschikbaar voor zonnepanelen. Inwoners van de gemeente Tilburg kunnen daarin investeren. De producent van o.a. fotopapier en offsetplaten, heeft daarvoor een Green Deal gesloten met de gemeente Tilburg.
De gemeente wil zonne-energie stimuleren en inwoners (zonder eigen dak) de kans bieden om het dicht in de buurt op te wekken.

Klik hier voor meer informatie.

Ode aan Gelderland (muziekwedstrijd) (06-11-2014)
Van Zwarte Cross tot Appelpop, van Fortarock tot Dreamfields, Gelderland zit vol muziek. Met die muziek willen wij Gelderland als onze provincie op de kaart zetten. Voor de rest van Nederland, maar vooral voor onszelf als Gelderlanders. We dagen daarom alle Gelderse bands, singer-songwriters, koren, rappers, etc uit om Gelderland te vatten in een "Ode aan Gelderland". http://www.twitter.com/netwerkGLD; #OdeaanGLD

Klik hier voor meer informatie.

Winterse wonderwereld in leegstaand bedrijfspand Velp, De Beemd. (18-09-2014)
VELP - Als het aan Karin Fikse en Martijn Wieleman ligt dan wordt het oude gebouw van Ford Wensink op bedrijventerrein De Beemd in Velp binnenkort omgetoverd tot een winterse wonderwereld. Met als hoogtepunt een ijsbaan van 600 vierkante meter.
Aan het project, dat de naam 'Winter Wonder World @velperbroek' draagt, worden naast de ijsbaan ook activiteiten gekoppeld als kerst- en nieuwjaarsborrels en een kerstfair.
Klik hier voor meer informatie.