Volg DELS ook op:

    Home Bestuur DELS-leden Nieuwsbrief Links Zonnepanelen
        Login Leden Nieuws Agenda Activiteiten

Nieuws:
Op deze pagina leest u allerlei nieuwsberichten met interessante informatie, waar u als ondernemer uw voordeel mee kunt doen. Klik hier voor het nieuws-archief.

Radio M-FM/politiek Rheden Live 4 feb. 20:00 uur (27-01-2015)
Op 4 februari 2015 gaat M-FM met het populaire programma Politiek Rheden Live weer de ether in. Het programma zal gaan over de leegstand in winkelstraten en pleinen in de gemeente Rheden.
Wanneer je door de winkelstraten of pleinen in Rheden loopt zie je naast veel winkelende burgers ook leegstaande panden, in het ene dorp is er meer leegstand dan in het andere, maar er is meer leegstand in Rheden dan ooit.
DELS bestuurslid en O.V. Centrum Dieren (BIZ) voorzitter Ben Denekamp is gast aan tafel. Zo ook wethouder Haverkamp.
Klik hier voor meer informatie.

INretail achter ‘brandbrief’ ondernemers in Lelystad. (27-01-2015)
Een aantal winkelketens zegt het centrum van Lelystad te willen verlaten als de gemeente niet snel in actie komt om het winkelgebied te verbeteren. Dat het menens is blijkt uit een brandbrief van de ondernemersvereniging aan de gemeenteraad. Een aantal grootwinkelbedrijven zou zelfs al het huurcontract willen opzeggen. INretail adviseur Sietske van der Linden is specialist op locatiebeleid. Hoe kijkt zij hier tegenaan?
Klik hier voor meer informatie.

Film over 'toekomstige ramp' op IJssellijn online (video) (22-01-2015)
DE STEEG - De film waarin de gemeente Rheden laat zien dat extra goederenvervoer over de IJssellijn volgens haar niet verantwoord is, kan sinds dinsdag door iedereen worden bekeken.
Rheden wil virtuele rampenoefening IJssellijn. Rheden roept via website op tot verzet tegen Haags besluit. Bezorgdheid over extra treinen op IJssellijn.
In de film wordt een ramp bij station Dieren nagebootst. Het blijkt dat hulpdiensten tegen de grenzen van hun kunnen aanlopen.
Klik hier voor meer informatie.

DELS Algemene Leden Vergadering op donderdag 26 februari. (21-01-2015)
De Algemene Leden Vergadering wordt gehouden op donderdag 26 februari in De Dierense Speeltuin.
Aanvang 20.00 uur. Vanaf 19.30 ontvangst met koffie, thee en iets lekkers aangeboden door De Dierense Speeltuin.
Na de vergadering zal Sonja Kapel ons iets vertellen over De Dierense Speeltuin en aansluitend zal Arno Klavers een uiteenzetting doen over de zonnepanelen die o.a. het DELS fonds aan De Speeltuin schonk en over de verbouwing, waar Arno Klavers architect van was.
Klik hier voor meer informatie.

Fiscale aftrek voor nieuwe duurzame technieken. (21-01-2015)
ABCOUDE - De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft een nieuwe Energielijst gepubliceerd. Voor ondernemers is dit hét baken voor allerlei duurzame technieken die in aanmerking komen voor belastingaftrek via de Energie Investeringsaftrek (EIA). Nieuw dit jaar is de aftrek voor energiezuinige koeling in je serverruimte. De eisen voor aftrek van zonnepanelen op je bedrijfspand zijn aangescherpt.
• Maximaal 15.000 euro aftrek per serverruimte tot 10 m2
• Aftrek zonnepanelen alleen boven de 25 kW
• Wanneer kom je in aanmerking voor EIA?
Klik hier voor meer informatie.

Belangrijk: veranderingen in het arbeidsrecht! (12-12-2014)
INretail heeft met het oog op alle veranderingen die per 1 januari 2015 en 1 juli 2015 plaatsvinden in het arbeidsrecht op grond van de wet Werk en Zekerheid, alle modelarbeidsovereenkomsten aangepast. Al onze modellen hebben een uitgebreide toelichting.
Wij adviseren u om de toelichting aandachtig door te nemen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u uiteraard contact opnemen met de adviseurs Ondernemersservice.
Graag willen we u nog wijzen op de volgende belangrijke zaken:
Voor contracten met een looptijd van 6 maanden en langer die beëindigd worden op of na 1 februari 2015, bent u verplicht om een aanzegtermijn in acht te nemen van één maand;
In contracten met een looptijd van 6 maanden of korter mag u vanaf 1 januari 2015 geen proeftijd meer opnemen;
Per 1 juli 2015 heeft een medewerker met een dienstverband van 24 maanden of langer bij het beëindigen van het dienstverband recht op een transitievergoeding;
Gezien bovengenoemde zaken adviseren wij u een eerste contract van 7 maanden aan te bieden en daarna 2 arbeidsovereenkomsten met een duur van 8 maanden.
Klik hier voor meer informatie.

Inloopavond stationsomgeving Dieren. Herinrichting stationsomgeving Dieren mag door. (09-12-2014)
Op maandag 15 december 2014 organiseren provincie en gemeente samen een inloopbijeenkomst voor bewoners en belangstellenden.
Tijd en locatie:
De bijeenkomst vindt plaats in vergadercentrum Theothorne aan het Callunaplein 77 in Dieren. Tussen 19.30 en 22.00 uur staan adviseurs klaar om -aan de hand van tekeningen en beelden- tekst en uitleg te geven bij de verschillende deelonderwerpen van het project Traverse Dieren. Ook de toekomstige uitvoering komt aan bod.

De Raad van State heeft alle beroepen tegen het bestemmingsplan Dieren-Midden locatie Stationsgebied ongegrond verklaard. Dit betekent dat de gemeente door kan met de herinrichting van het stationsgebied, waaronder de parkeervoorziening.
Wethouder Nicole Olland: “Deze uitspraak is een belangrijke mijlpaal voor de ontsluiting van het dorp Dieren.

Klik hier voor meer informatie.

Ode aan Gelderland (muziekwedstrijd) (06-11-2014)
Van Zwarte Cross tot Appelpop, van Fortarock tot Dreamfields, Gelderland zit vol muziek. Met die muziek willen wij Gelderland als onze provincie op de kaart zetten. Voor de rest van Nederland, maar vooral voor onszelf als Gelderlanders. We dagen daarom alle Gelderse bands, singer-songwriters, koren, rappers, etc uit om Gelderland te vatten in een "Ode aan Gelderland". http://www.twitter.com/netwerkGLD; #OdeaanGLD

Klik hier voor meer informatie.